• logoboom
  • logonaam
  • logoboom


popup sproeier
Pop-up sproeiers voor kleine en grote tuinen. pop-up sproeiers

 


sprinkler
Sprinklers voor kleinere oppervlakten en moeilijke stukken. sprinkler

 

druppelslang
Druppelslang of microdrip voor o.a. hagen en plantenbakken. microdrip

Bewatering

Als er één investering in je tuin is die zijn geld dubbel en dwars terugverdient en waar je geen spijt van zult krijgen dan is het wel een bewateringssysteem.
Zeg nu zelf, als er in de zomer water gegeven moet worden in de tuin dan is het al snel te veel moeite. Slangen moeten te voorschijn worden gehaald of het komt even niet zo goed uit. 'Het gaat morgen toch regenen", is ook een veel gehoorde opmerking. Maar alleen een flinke stortbui vervangt een sproeibeurt.
Hoe makkelijk is het dan als je met een draai aan de kraan je hele tuin water geeft?
Bovendien is het resultaat van je pas aangelegde tuin vele malen beter als die zeer regelmatig water krijgt.

Bij een bewateringssysteem zijn er drie opties:
1. Met water uit de kraan (meest gebruikt voor particuliere tuin)
2. Met water via een pomp uit de sloot (indien de tuin gelegen is aan het water)
3. Met water via een bron uit het grondwater (vooral geschikt voor grotere tuinen)

Als wij een bewateringssysteem aanleggen dan worden er tyleenslangen ingegraven en waar nodig en mogelijk worden er pop-up sproeiers geplaatst. Deze sproeiers zitten geheel in de grond en komen op de waterdruk uit de grond, waarna ze bij het uitschakelen van het systeem weer in de grond verdwijnen. Op plaatsen waar deze pop-ups geen bereik hebben of waar ze niet geplaatst kunnen worden zullen sprinklers worden geplaatst. Dit zijn kleine sproeiers op een staafje welke speciaal geschikt zijn voor kleinere oppervlakten of bijvoorbeeld smalle stroken en daarom goed in borders kunnen worden toegepast. Tenslotte is het ook mogelijk om tussen hagen en eventueel in potten druppelslangen of micro-drips aan te brengen.

Zo kan je hele tuin bewaterd worden zelfs terwijl je in je tuin zit omdat we het systeem zo in kunnen stellen dat je terrassen min of meer droog blijven waardoor je tuinmeubelen of je ramen gewoon droog blijven.
We kunnen het systeem desgewenst ook voorzien van een eenvoudige of uitgebreidere sproeicomputer waardoor je tuin zelfs tijdens je afwezigheid bewaterd kan worden.

Vraag naar de mogelijkheden, om de prijs hoef je het zeker niet te laten!
logonaam ©Primatuinen 2023 Contact