• logoboom
  • logonaam
  • logoboom


Erfafscheidingen

Privacy is voor veel mensen een groot goed. Daarom willen de meeste mensen wel iets van een erfafscheiding om hun tuin. Hierbij hoeft niet direct altijd gedacht te worden aan een geheel dichte schutting maar ook oplossingen die deels open of transparant zijn behoren tot de mogelijkheden.

Voor een erfscheiding is ook van belang het doel ervan te weten. Is het bijvoorbeeld alleen bedoeld om zicht weg te nemen of is ook een geluids-, of windwerende factor van belang. Allemaal zaken die van belang zijn om een juiste keuze te maken in het grote aanbod aan erfscheidingsoplossingen.

Was vroeger de keuze in erfafscheidingen over het algemeen beperkt tot een haag van Liguster, of iets luxer Taxus, of een eenvoudige schutting van planken, tegenwoordig zijn de mogelijkheden legio.

Zo kunnen we bijvoorbeeld kiezen uit erfscheidingen gemaakt beplanting, hout, steen, beton, keien, grind, metaal, glas, kunststof, kokosvezel, bamboe, wilgen, heide en wat al niet meer.

Voor beplanting hebben we onder meer keuze uit hagen in allerlei soorten en maten. Ook in volwassen maten leverbaar. Maar ook (al of niet voorbegroeide) gaas met klimop panelen of zelfs met grond gevulde panelen begroeid met klimop of andere bepanting.

Erscheidingen van hout zijn er in vele varianten. Kant-en-klare panelen in diverse afmetingen en vele uitvoeringen en dan ook nog in diverse houtsoorten. Ook kan een houten erfscheiding ter plaatse worden gemaakt uit staanders en planken. Geheel dicht of gedeeltelijk open, het kan allemaal.

Wil je een zeer duurzame en solide oplossing dan kun je kiezen voor een stenen erfscheiding zoals een muur of betonschutting maar ook een stapelmuur van betonelementen in diverse kleuren en uitvoeringen, al of niet beplantbaar behoren tot de mogelijkehden.

Een tevens duurzame oplossing maar met een heel andere uitstraling is een erfscheiding van schanskorven (gaas) gevuld met keien of grind. Ook dit is een oplossing waarbij genoeg creatieve oplossingen mogelijk zijn.

Voor een heel andere oplossing met toch een natuurlijke uitstraling kun je ook eens denken aan schermen van kokosvezel, bamboe, wilgentenen of heide/rietplaten.

Tenslotte noemen we ook nog erfscheidingen in metaal, kunststof of glas. Deze laatste kan een mooie oplossing zijn om bijvoorbeeld wel wind maar geen zicht te belemmeren.

Natuurlijk hebben we hier niet alle oplossingen voor erfafscheidingen genoemd maar hebben je een overzicht gegeven van de meest voorkomenden. Vanzelfsprekend kunnen we altijd samen met jou kijken naar passende, creatieve oplossingen ter plaatse.
logonaam ©Primatuinen 2023 Contact